Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2016. ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2016μ.χ.χ.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ


Σημείωση: Όλοι όσοι θα λάβουν ονοματοδοσία, θα παραλάβουν μετά την τελετή της ημέρας Hλίου («Κυριακής») 10/7, την πλαστικοποιημένη ταυτότητα«Εγγραφής εις τον ευκλέα Οίκο των Ελλήνων» με τα σχετικά δεδομένα ως αποδεικτικό του ονόματος που έλαβαν και της τελετής στην οποία συμμετείχαν στις γιορτές των Προμηθείων.

Αγαπητοί φίλοι,
υποψήφιοι για την τελετή Ονοματοδοσίας
Η Ονοματοδοσία σύμφωνα με τα πατρώα, δεν είναι μια απλή διαδικασία. Απαιτεί συνειδητή απόφαση, ψυχική καθαρότητα και πνευματική ενάργεια, αρετές οι οποίες επισφραγίζονται με τις μυητικές διαδικασίες στα τελετουργικά που θα πρέπει να προηγηθούν ήδη από την προηγουμένη ημέρα πριν την καθ’ αυτό τελετή Ονοματοδοσίας.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι θα πρέπει να κάνουν τα εξής:

α) Να δηλώσουν μέχρι το απόγευμα της Κρονίας ημέρας (“Σαββάτου”) στη γραμματεία τα στοιχεία τους για την Ονοματοδοσία, δηλώνοντας και το όνομα που έχουν επιλέξει. Να δεχθούν τα δεδομένα και τις υποδείξεις που θα τους δοθούν από την γραμματεία και να δηλώσουν ότι θα τις σεβαστούν.

β) Να κατασκευάσει κάθε υποψήφιος στεφάνι για την κεφαλή του, το οποίο θα πρέπει να το φοράει την Κρονία ημέρα (“Σάββατο”) το βράδυ λαμβάνοντας μέρος στα μυσταγωγικά δρώμενα.

γ) Την Κρονία ημέρα (“Σάββατο”) 9/7, ώρα 20:00. θα πρέπει οι υποψήφιοι για την Ονοματοδοσία να λάβουν μέρος, με την προσωπική του συμμετοχή ο καθένας, στη δημιουργία του βωμού.

δ) Κρονία ημέρα (“Σάββατο”) 9/7, ώρα 20:45. Να βρίσκονται στο Πομπείο (Περιστύλιο) όπου θα τους δοθούν απλοί αρχαϊκοί χιτώνες για το μυσταγωγικό τελετουργικό που θα ακολουθήσει. Όσοι έχουν δικές τους ενδυμασίες (χιτώνες ή χλαμύδες), μπορούν να τις προτιμήσουν. 
Οι χιτώνες που θα λάβουν θα πρέπει να επιστραφούν στη Γραμματεία μετά το πέρας των δρώμενων,

ε) Κρονία ημέρα (“Σάββατο”) 9/7, ώρα 21:30. Να λάβουν μέρος στα τελετουργικά και μυσταγωγικά δρώμενα ως μυούμενοι, όπου θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της μυήσεώς τους στα πατρώα πριν από την Ονοματοδοσία τους.

στ) Ημέρα Ηλίου (“Κυριακή”) 10/7, ώρα 09:30. Να λάβουν μέρος στην τελετή της Ηλιοδίτης, συμμετέχοντας στην πομπή των τελεστών.

ζ) Ημέρα Ηλίου (“Κυριακή”) 10/7, ώρα 10:30. Να λάβουν μέρος στην τελετή της Ονοματοδοσίας.
Νυν αύξασθαι καλόν


Εκ της Γραμματείας της Επιτροπής Προμηθείων 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΣΠΑΡΤΗ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ