Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
κ. ΜΙΧΑΛΗ ΣΕΡΒΟΥ
ΣΕ ΣΥΜΠΟΣΙΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Επίσημοι προσκεκλημένοι 
Αγαπητοί Νεολαίοι 
Φωτισμένοι Νόες 
Είμαι σίγουρος όλοι γνωρίζετε τον όρο Φωτισμένοι Νόες, αν κάποιος ή κάποια δεν γνωρίζει σας δίνω την εξήγηση αμέσως: Το όνομα Έλλην προέρχεται από το Ελ που είναι φως και το ην που σημαίνει νους, έτσι ο Έλληνας είναι Φωτισμένος Νους, οι Έλληνες Φωτισμένοι Νόες και στην Αγγλική Γλώσσα HELLENES means BRIGHT MINES.
Είμαι Εθνικά υπερήφανος που βρίσκομαι σήμερα κοντά σας, στο Συμπόσιο για την Ελληνική Γλώσσα. Εσείς οι νέοι φέρνετε μαζί σας μια μεγάλη κληρονομιά, τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, που είναι η ψυχή και η καρδιά της Ανθρωπότητας. Το Μεγάλο δυστύχημα είναι ότι οι σημερινοί Έλληνες είμαστε τυφλοί μπροστά στην χειροπιαστή αλήθεια ότι η Αρχαία Ελλάδα, είναι η ολοζώντανη Παγκόσμια πραγματικότητα, που δημιουργεί προϋποθέσεις μιας δυναμικής πηγής, για να αντλήσουμε αισιοδοξία για το Μέλλον.
Ο Ιωάννης Γκαίτε ο μεγαλύτερος ποιητής της Γερμανίας έκανε διάλογο με τους μαθητές του:
- Δάσκαλε τι να διαβάσουμε για να γίνουμε σοφοί όπως εσύ;
- Τους Έλληνες Κλασικούς
- Και όταν τελειώσουμε τους Έλληνες Κλασικούς τι να διαβάσουμε;
- Πάλι τους Έλληνες Κλασικούς
Πώς να μην είμαστε υπερήφανοι οι Έλληνες της Αμερικής που μεγαλουργήσαμε και αποδεδειγμένα σαν Εθνική Ομάδα είμαστε πρώτοι  στην μόρφωση και δεύτεροι στην Επιχειρηματικότητα. Οι Έλληνες υπηρέτησαν σε όλες τις Πολιτικές Θέσεις από τον Αντιπρόεδρο Σπύρο Άγνιου μέχρι τον τελευταίο Δημοτικό Σύμβουλο και παρ�ολίγο να είχαμε και Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών τον κ. Μιχάλη Δουκάκη. 
Εάν οι Έλληνες ανακαλέσουν την προσφορά τους προς την Ανθρωπότητα, τότε οι άνθρωποι θα είναι στο σκοτάδι για πάντα. Ο Σωκράτης έλεγε ότι μια ζωή χωρίς έρευνα δεν αξίζει τον κόπο να την ζούμε.
Εί Θεοί διαλέγονται, την των Ελλήνων γλώττα χρώνται. Που σημαίνει όταν οι Θεοί συζητούν, χρησιμοποιούν την Ελληνική Γλώσσα. ( When the Gods converse, they use the Greek language ).
Και από το Άξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη:  Την Γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική, το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου.
Η εξής επιγραφή υπάρχει σε ένα Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας:  (TO IMPROVE YOUR ENGLISH LEARN GREEK)
Ο μεγάλος ποιητής και Ακαδημαϊκός Νικηφόρος Βρεττάκος είπε για την Μουσικότητα της Ελληνικής Γλώσσας:
Όταν κάποτε φύγω από τούτο το φως
θα ελιχθώ προς τα πάνω, όπως ένα
ποταμάκι που μουρμουρίζει.
Κι αν τυχόν κάπου ανάμεσα 
στους γαλάζιους διαδρόμους
συναντήσω Αγγέλους, θα τους
μιλήσω Ελληνικά, επειδή 
δεν ξέρουνε γλώσσες. Μιλάνε
Μεταξύ τους με Μουσική.
Η Ελληνική Γλώσσα είναι η Γλώσσα των Γλωσσών.
Είναι η Μητέρα των Γλωσσών.
Είναι η Γλώσσα που πολλοί Λαοί δανείστηκαν λέξεις για δημιουργήσουν την δική τους Γλώσσα.
Είναι η Γλώσσα της Επιστήμης.
Είναι η Γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Χριστιανισμός για να ανδρωθεί.
Είναι η Γλώσσα που γράφτηκε το Ευαγγέλιο.
Είναι η ποιό πλούσια Γλώσσα σε συντακτικό και λεξιλόγιο. 
Είναι η Γλώσσα που πρέπει να χρησιμοποιείται Παγκοσμίως.
Όσοι ομιλούν την Αγγλική άθελά τους ομιλούν την Ελληνική Γλώσσα, διότι το 1/3 (το ένα τρίτο) των Αγγλικών Λέξεων προέρχονται από την Ελληνική.
Οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά "επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργάνωσης και διαχείρισης επιχειρήσεων".
Οι υπεύθυνοι του προγράμματος για την αποθησαύριση της Ελληνικής Γλώσσας, υπολογίζουν ότι οι Ελληνικές Λέξεις θα φθάσουν τα 6 ½ εκατομμύρια και 90 εκατομμύρια οι λεκτικοί τύποι.
Η Ελληνική Γλώσσα, είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν 'πρωτογένεια' (π.χ. Γεωμετρία = γη + μετρώ), ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές. Σημαίνουν κάτι, επειδή απλά, έτσι συμφωνήθηκε μεταξύ εκείνων που τις χρησιμοποιούν. Υπάρχει δηλαδή, αιτιώδης σχέση μεταξύ λέξεως - πράγματος, που είναι κάτι ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες.
Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σα να μιλά σε έναν τυφλό για χρώματα.»
Ο Εκπαιδευτικός δεν είναι επάγγελμα, αλλά είναι λειτούργημα. Θα ήθελα να υποκλιθώ μπροστά σε όλους τους Εκπαιδευτικούς, γιατί σε εσάς ανήκουν οι δάφνες, σε εσάς ανήκουν οι δόξες, γιατί εσείς είστε οι φρουροί της Ελληνικής Γλώσσας, της Πολιτιστικής και Εθνικής μας Κληρονομιάς. Φανταστήκατε την κοινωνία μας χωρίς τους Εκπαιδευτικούς. Όπως πολύ σωστά είπε ο Αλέξανδρος, ο των Ελλήνων Μέγιστος, ότι το ζην το χρεωστώ στους γονείς μου, το ευ ζην το χρεωστώ στους δασκάλους μου.
Θέλω να τελειώσω με μια ευχή του Διονύσιου Σολωμού, που εύχεται σε όλους τους Έλληνες: ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕΓΑΛΕΙΟ
Μιχάλης Σέρβος
Ιδρυτής και Πρόεδρος Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής
Ιδρυτής και Πρώην Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλώριδας 
Πρώην Πρόεδρος Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΣΠΑΡΤΗ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ