Φίλοι αναγνώστες .Βρίσκεστε σ΄αυτό το blog με δική σας ευθύνη . Ενδεχομένως κάτι που θα διαβάσετε εδώ ίσως να το θεωρήσετε ύβρη ή να σας θίξει ή να σας προσβάλλει . Πρέπει να γνωρίσετε πως δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση . Έχοντας λοιπόν αυτό υπ΄όψιν δύο είναι οι επιλογές σας : α) να φύγετε απ΄το blog αυτό , διακόπτοντας την ανάγνωσή του ,ώστε να αποφύγετε πιθανή προσβολή των ηθικών , θρησκευτικών ή άλλων αξιών σας , β) να παραμείνετε αποδεχόμενοι ότι και να διαβάσετε δεν θα σας προσβάλλει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο . Εμείς απ΄την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε και να προβάλουμε τις πραγματικές ανθρώπινες αξίες , έχοντας πάντα ως γνώμονα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αλήθεια . Αν παρ΄όλα αυτά υπάρξει κάποιο πρόβλημα , επικοινωνήστε μαζί μας στο γνωστό e-mail omadaethnikonlakonias@gmail.com. Καλή συνέχεια !

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Θερινό Ηλιοστάσιο 2017μ.χ.χ Δήμος Ευρώτα.
Θερινό Ηλιοστάσιο... Λακωνία 2017μ.χ.χ 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  Λάκωνες και Μεσσήνιοι, Μεσσήνιοι και Λάκωνες μαζί με συνέλληνες ορμώμενους εξ Αθηνών, σας καλούν στην εθιμική εορτή του θερινού ηλιοστασίου η οποία θα διεξαχθεί στις 25 Ιουνίου 2017 μ. χ. χ. , ημέρα Κυριακή και ώρα 12.00΄ στην θέση ‘’Πολυβολεία Τρινήσων’’ (επτά χιλιόμετρα απ` την Σκάλα Λακωνίας προς Γύθειο).

Για την υποδοχή του θέρους και προς τιμήν του αρχαγέτη Ήλιου και των θεοτήτων της πατρώας μας λατρείας.

Για τον αποχωρισμό της ψυχής από το έρεβος και την είσοδό της σε ‘’μια μεγάλης διάρκειας ημέρα…’’


  Η εκδήλωση θ` αρχίσει με αναφορά στην ιστορικότητα της περιοχής  και θα συνεχιστεί με

τελεστικό δρώμενο που θα περιέχει απαγγελίες ύμνων (επικλήσεων).


Θα ακολουθήσει γεύμα από συμβολών.


Η παρουσία κάθε ενδιαφερόμενου αποτελεί τιμή μας.Πληροφορίες εκδήλωσης:

Χιώτης Κυριάκος    6948535797
Βαλάσσης Σταύρος  6944947626
Μπιλλης Λεωνίδας  6977225644


Ο χώρος εκδήλωσης.
         

Διαδρομή απο " ΣΚΑΛΑ "


Διαδρομή απο "ΓΥΘΕΙΟ"Ενδεικτικές φωτογραφίες από την εορτή της θερινής τροπής του ηλίου που έλαβε χώρα στις παρυφές του Ταΰγετου τον Ιούνιο του 2015 (Αρχείο Δρ. Λεωνίδα Μπίλλη)  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΥΘΩΔΙΑ

ΜΥΘΩΔΙΑ