Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ θα διεξάγει εκδήλωση!

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ θα διεξάγει εκδήλωση!
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Ομάδα Εθνικών Λακωνίας, ανακοινώνει ότι την Κυριακή 1η Ιουλίου 2017, στην ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης (Αθήνα), Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ θα διεξάγει εκδήλωση με ομιλητές και μουσικά δρώμενα.

Θέμα: Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Για το ενδεχόμενο ενδιαφέρον σας, σας κοινοποιούμε τις λεπτομέρειες του προγράμματος με τους ομιλητές και τους συντελεστές της εκδήλωσης.


Γεώργιος Καρδαράς: Συντονιστής ομιλητών

Πτυχιούχος Τµήµατος Ιστορίας-Αρχαιολογία, Διδάκτωρ Βυζαντινής Ιστορίας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Το Βυζάντιο και οι νοµαδικοί λαοί από το 453 έως το 558 , Byzantine-Avar Relations After 626 and the Possible Channels of Communication, Archivum Eurasiae Medii Aevi, Το Βυζάντιο και οι Άβαρο , Η πολεµική τέχνη των πρώιµων Σλάβων, The Bulgarians and the Avar chaganate, 6th-9th c. A. D , Όψεις συµβίωσης, Οι βυζαντινοαβαρικές διενέξεις και η µεθόριος του ∆ούναβη συνεργασίας και επιδράσεων µεταξύ Αβάρων και Σλάβων.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΛΙΑΝΑ ΣΟΥΒΑΛΤΖΗ : ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Η Λιάνα Σουβαλτζή σπούδασε Φιλολογία και Αρχαιολογια.

Την χρονική περίοδο 1973-1986 έλαβε μέρος σε ανασκαφές στην Κρήτη ως μέλος αποστολών υπό την εποπτεία του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Υπουργείου Πολιτισμού. Συνεργάστηκε στην Δυτική Κρήτη με τον Έφορο Αρχαιοτήτων Δυτικής Κρήτης και πρώην Διευθυντή Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γιάννη Τζεδάκη. Έχει υπό εξέλιξιν την διδακτορική της διατριβή με θέμα "Συγκριτική μελέτη των λατρευτικών ειδωλίων που βρέθηκαν στους τάφους της Κρήτης και της Αιγύπτου περιόδου 1700-305 π.Χ.".

Το 1986 εξελέγη Γενική Γραμματεύς της Εταιρείας των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Ως Γεν. Γραμματέας με δική της πρωτοβουλία δημιούργησε πολλά νέα προγράμματα και έδωσε νέα πνοή στις σχέσεις της Εταιρείας με την Διοίκηση του Μουσείου.
Το 1989 ξεκίνησε την δική της ανασκαφή στην όαση Σίουα της Αιγύπτου και το 1990 λόγω των υποχρεώσεών της στην Αίγυπτο παραιτήθηκε από την θέση της Γεν. Γραμματέως της Εταιρείας των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Έχει δώσει πλήθος διαλέξεων στην Ελλάδα και στην αλλοδαπή, όπως στην Αλεξάνδρεια και το Κάιρο της Αιγύπτου, στην Ελβετία, στην Ισπανία, στο Λονδίνο, στον Καναδά κ.λπ.. Έχει δημοσιεύσει άρθρα της στα Πρακτικά των Διεθνών Συνεδρίων, όπως και σε πολλά περιοδικά της Ελλάδος και του εξωτερικού. Η Λιάνα Σουβαλτζή είναι η Διευθύντρια της ενωμένης Ελληνοαιγυπτιακής Αποστολής του Τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Ελ Μαράκι της οάσεως Σίουα στην Αίγυπτο.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΒΑΣΩ ΚΑΛΑΜΑΡΑ : ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Η Βάσω Λ.Καλαμαρα γεννήθηκε στην Αθήνα . Εγκαταστάθηκε στην Δυτική Αυστραλία με τον σύζηγο της Λεωνίδα ,καθηγητή Γλυπτικής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Περθ.Εργάσθηκε ως καθηγήτρια Νεολληνικής Γλώσσας στην σχολή C.M.C Of Tafe Perth Campuw,για 22 χρόνια.

Πολυγραφότατη ποιήτρια,πεζογράφος και θεατρική συγγραφέας,θεωρείται η πιο αναγνωρισμένη Ελληνίδα συγγραφέας στην Αυστραλία.

Εχει βραβευθεί με το μεγαλυτερο κρατικό βραβείο της Δυτικής Αυστραλίας ,το :<<1990 Westwrn Australia Premiers Award for Fiction>>,για το βιβλίο της '' The SAme Litht'' γραμμένο στα Αγγλικά.Στην Αθήνα το 1978 ,για το βιβλίο της :΄΄Εντυπώσεις από ένα ταξιδ騨,ο φιλολογικός σύλλογος ΄΄Παρνασός΄΄ της απένημε το Α΄ Λογοτεχνικό βραβείο ΄΄Γεωργίου Τσάκαλου΄΄.Το 1992, τιμήθηκε με το ΄΄hellinic Award΄΄ στο Περθ.και το Σύδνευ το 1999 από το ΣΑΕ ( Περιφέρεια Ωκεανίας) με το ΄΄Hellenic Culture in Antipodes at the Dawn of the 21΄΄ Century΄΄. Ασχολείται επιτυχώς με όλα τα είδη του λόγου: ποίηση,διήγημα.θέατρο,μυθιστόρημα. Έργα της έχουν συμπεριληφθεί σε πάμπολες ανθολογίες, σε Αυστραλία, Ελλάδα,Γαλλία,Αμερική,Καναδά και Κίνα. Θεατρικά της έργα έχουν παιχτεί από επαγγελματίες και άλλους θιάσους στα Αγγλικά και στα Ελληνικά.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΙΛΛΗΣ : ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Ο διδάκτορας Οικονομολόγος και Κοινωνιολόγος Λεωνίδας Μπίλλης είναι καθηγητής προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης και εξειδικευμένων σεμιναρίων σε θέματα επιχειρηματικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων απ` το 1987, έχοντας στο ενεργητικό του περισσότερες από 25.150 ώρες διδασκαλίας τόσο σε Οργανισμούς του Δημοσίου, όσο και σε φορείς Ιδιωτικών Επιχειρήσεων και Πολιτιστικών Συλλόγων.

Στο θεματολόγιο των εισηγήσεων του, περιλαμβάνονται πλείστα όσα θέματα αφορούν την Διοίκηση και Οργάνωση των Επιχειρήσεων (Μάνατζμεντ) κι έχει διατελέσει τακτικός καθηγητής των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας διδάσκοντας θέματα Ηγεσίας και θέματα Σχέσεων Κράτους-Πολίτη.

Είναι επίσης Σύμβουλος της Διοίκησης του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (φορέα εποπτευόμενου απ` το Υπουργείο Παιδείας) καθώς και επί πολλών ετών, συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων.

Έχει συμμετάσχει κατ` επανάληψη σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για θέματα των γνωστικών του αντικειμένων και στο πλαίσιο της συγγραφικής του δραστηριότητας απαριθμεί δέκα βιβλία-μελέτες ενώ έχει αρθρογραφήσει επανειλημμένα στον ημερήσιο και επαγγελματικό τύπο για ελληνοκεντρικά θέματα και θέματα επιχειρησιακής έρευνας στα οποία κατέχει και πτυχίο μελετητή Β΄ τάξης.

Τέλος είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ : ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Τμήματα Νομικής και Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης ,του Πανεπιστημίου του Paris XI ,(D.E.S.S) «Diplomes d’Etudes Superieres Specialisees» en Diplomatie et Administration des Organisations Internationales (1983).

Μέλος του Διδακτικού Προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης,Σχολή Εθνικής Ασφαλείας της Αστυνομίας από το 1996, Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων,Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θράκης 1999-2004.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης,Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών,ΟΥΝΕΣΚΟ .Διεθνής Ναυτιλιακή Οργάνωση για θέματα Διεθνών Υπαλλήλων Λονδίνο 1985.Παγκόσμια Οργάνωση Εργασίας για θέματα Διεθνών Υπαλλήλων Γενεύη 1986.Ευρωπαϊκή Ένωση Βρυξέλλες για θέματα Κοινοτικών Προγραμμάτων 1984-1988.Ελληνικό Ίδρυμα Αμυντικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Αθήνα 1990-1991.Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης/ Πάντειο Πανεπιστήμιο για τις Μόνιμες Ελληνικές Αντιπροσωπείες, Αθήνα 1994.Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης/Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού για τον Ελληνισμό της Αλβανίας, Αθήνα 1992-1994.Διεθνές Ινστιτούτο για τη Δημοκρατία και την Εκλογική Υποστήριξη της Σουηδίας (International Institute For Democracy and Electoral Assistance, Ουψάλα, Οκτώβριος 2000.

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ:«La Commission de la Fonction Publique Internationale des Nations Unies»,Κράτη και Εθνότητες στο Κέρας της Αφρικής,Νέα Βύσσα Νέες Θερμοπύλες,Εγχειρίδιο Διεθνούς Δικαίου,Δίκαιο του Πολέμου-Διεθνές Ποινικό Δίκαιο κ.λ.π


Έχει παρουσία σε Διεθνή συνέδρια και Διαλέξεις.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ : Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Μαρία Τζάνη είναι Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο οποίο διδάσκει (Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης). Επίσης, είναι διευθύντρια του Εργαστηρίου "Βιοφυσικό Περιβάλλον: Νευροεπιστήμες & Μάθηση" και υπεύθυνη της κατεύθυνσης Μεταπτυχιακών Σπουδών "Κοινωνιοβιολογία, Νευροεπιστήμες & Εκπαίδευση". Με πλούσιο ερευνητικό, διδακτικό και κοινωνικό έργο είναι ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό για την ευαισθησία της σε ζητήματα εθνικά, πολιτισμού και παιδείας. Συγγραφέας πολλών έργων, έχει αφιερώσει τη ζωή της στην ανάδειξη εκείνων των αξιών που ανθρωποποιούν τον άνθρωπο και τον καθιστούν ικανό να συνυπάρχει με τους άλλους, για να αγωνίζεται για εκείνα τα ιδανικά που αν και εμφανίστηκαν στην Ελλάδα, αποτελούν πανανθρώπινες αξίες για όλη την ανθρωπότητα. Εκτός των άλλων, η κα Τζάνη προΐστατο της Επιτροπής για την επαναφορά της διδασκαλίας των αρχαίων Ελληνικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Υπουργός Παιδείας Α. Τρίτσης). Διεφώνησε με πολιτικές επιλογές για την εκπαίδευση όπως π.χ. στην εισήγηση για την εισαγωγή του μονοτονικού και κατάργηση της ιστορικής γραφής της ελληνικής γλώσσας καθώς και για ζητήματα διδακτικής μεθοδολογίας, ιδιαίτερα στην Α΄ βάθμια Εκπαίδευση. Ανάμεσα στις καινοτομίες που εισήγαγε η κυρία Τζάνη στην Εκπαίδευση, ιδιαίτερη σημασία έχει η Εισαγωγή των Νέων Τεχνολογιών στην Α΄ βάθμια Εκπαίδευση (στα πλαίσια του πιλοτικού Ολοημέρου Σχολείου), καθώς και στην επιχειρούμενη για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο- στην Α΄ βάθμια εκπαίδευση - τηλεδιάσκεψη (tele-conference).

ΣΠΟΥΔΕΣ:·Κλασσικής Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.·Κοινωνιολογίας στο London School of Economics.·Παιδαγωγικής Ψυχολογίας στη Σορβόννη (Paris V, RENE DESCARTES).·D.E.A. στις Επιστήμες της Αγωγής (Paris V, RENE DESCARTES).·Διδακτορική Διατριβή στις Επιστήμες της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Paris V, RENE DESCARTES. ("Σχολική επιτυχία και κοινωνικό περιβάλλον στην Ελλάδα". Η διατριβή υποστηρίχθηκε την 21-4-1981 και έλαβε παμψηφεί: “΄Αριστα”.)

http://www.safem-hellas.org/2%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CF%82.php


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΣΠΑΡΤΗ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ