Φίλοι αναγνώστες .Βρίσκεστε σ΄αυτό το blog με δική σας ευθύνη . Ενδεχομένως κάτι που θα διαβάσετε εδώ ίσως να το θεωρήσετε ύβρη ή να σας θίξει ή να σας προσβάλλει . Πρέπει να γνωρίσετε πως δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση . Έχοντας λοιπόν αυτό υπ΄όψιν δύο είναι οι επιλογές σας : α) να φύγετε απ΄το blog αυτό , διακόπτοντας την ανάγνωσή του ,ώστε να αποφύγετε πιθανή προσβολή των ηθικών , θρησκευτικών ή άλλων αξιών σας , β) να παραμείνετε αποδεχόμενοι ότι και να διαβάσετε δεν θα σας προσβάλλει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο . Εμείς απ΄την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε και να προβάλουμε τις πραγματικές ανθρώπινες αξίες , έχοντας πάντα ως γνώμονα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αλήθεια . Αν παρ΄όλα αυτά υπάρξει κάποιο πρόβλημα , επικοινωνήστε μαζί μας στο γνωστό e-mail omadaethnikonlakonias@gmail.com. Καλή συνέχεια !

Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017

ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΩΝ 3ΟΟ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ

2497η ΕΠΕΤΕΙΟ ΘΥΣΙΑΣ ΤΩΝ 3ΟΟ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ

  ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ , ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ,ΓΙΑ ΤΗΝ 2497 η ΕΠΕΤΕΙΟ ΘΥΣΙΑΣ ΤΩΝ 3ΟΟ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΣΤΙΣ Θ Ε Ρ Μ Ο Π Υ Λ Ε Σ

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/8/2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 15.00

  Αγαπητοί φίλοι , σέ μένα τον ουτιδανό και ελάχιστο ΟΘΡΥΑΔΑ, ανετέθη η υψηλή τιμή να αναφέρω πέντε λόγια και να ανακαλέσω στη μνήμη μας, τά γεγονότα των ημερών ( 11-14/8/480 ) π.χ μηνός Καρνείου ( Αυγούστου ) , πού αναφέρονται στις μάχες των ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ και ναυμαχιών του ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ .

  Εύχομαι να μου δοθεί άνωθεν η ψυχική δύναμη ,να ανταπεξέλθω στην υψηλή αυτή τιμή.

  Συμπολίτες, Συνέλληνες το τριήμερο αυτό ,όπως και η 30/8/479 π.χ επέτειος τής μάχης των Πλαταιών ,έπρεπε να εορτάζονται ώς ημέρες μνήμης ,Πανελληνίως και ειδικά στη ΣΠΑΡΤΗ νά καθιερωθούν ώς ημέρες αργίας καί τοπικών εορτών. Μεγάλη η σημασία τους και ειδικά τής μάχης των Πλαταιών ( τεράστια η συμβολή των Σπαρτιατών ), πού χωρίς την νίκη αυτή των Ελλήνων, η ιστορία ολοκλήρου τής ΕΥΡΩΠΗΣ , θα είχε γραφεί σήμερα διαφορετικά.

ΟΘΡΥΑΔΑΣ Ο ΟΜΟΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΥΘΩΔΙΑ

ΜΥΘΩΔΙΑ