Φίλοι αναγνώστες .Βρίσκεστε σ΄αυτό το blog με δική σας ευθύνη . Ενδεχομένως κάτι που θα διαβάσετε εδώ ίσως να το θεωρήσετε ύβρη ή να σας θίξει ή να σας προσβάλλει . Πρέπει να γνωρίσετε πως δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση . Έχοντας λοιπόν αυτό υπ΄όψιν δύο είναι οι επιλογές σας : α) να φύγετε απ΄το blog αυτό , διακόπτοντας την ανάγνωσή του ,ώστε να αποφύγετε πιθανή προσβολή των ηθικών , θρησκευτικών ή άλλων αξιών σας , β) να παραμείνετε αποδεχόμενοι ότι και να διαβάσετε δεν θα σας προσβάλλει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο . Εμείς απ΄την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε και να προβάλουμε τις πραγματικές ανθρώπινες αξίες , έχοντας πάντα ως γνώμονα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αλήθεια . Αν παρ΄όλα αυτά υπάρξει κάποιο πρόβλημα , επικοινωνήστε μαζί μας στο γνωστό e-mail omadaethnikonlakonias@gmail.com. Καλή συνέχεια !

Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017

Εορτή Καρνείων

Κάρνεια 2017 μ.χ.χ
ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Αστικό μη Κερδ/πικόΣωματείο
Αρ. καταχώρησης Πρωτοδ. Σπάρτης
993/4-7-2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Πρώτη εκδήλωση !

Τα μέλη του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, έχουν την χαρά να σας καλέσουν στον ναό του Αμυκλαίου Απόλλωνα, στις Αμύκλες Σπάρτης  (27/8/2017 ημέρα Κυριακή και ώρα 11.30’), προκειμένου να πραγματοποιήσουμε (την πρώτη μετά από εκατοντάδες χρόνια!) εκδήλωση προς τιμήν των ‘’Καρνείων’’ εθιμικών λακωνικών εορτών.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει το:

1)      Επιμορφωτική ομιλία, σχετική με τα υπάρχοντα ευρήματα – μνημεία και τις χρονολογικές φάσεις κατοίκησης των Αμυκλών.

2)      Ομιλία-ιστορική αναφορά για τα ‘’Κάρνεια’’ τα οποία σύμφωνα με την παράδοσή μας εορτάζονταν στα τέλη του Αυγούστου προς τιμήν της θεότητας του Κάρνειου ο οποίος εν συνεχεία ταυτίστηκε με τον Απόλλωνα.

3)    Ύμνοι Καρνείων από την Ομάδα Εθνικών Λακωνίας.


Το Απόγευμα  2η εκδήλωση!

Την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 και ώρα 19.00΄  στα πλαίσια της εορτής των Καρνείων  το μη κερδοσκοπικό Σωματείο‘’ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ’’ σας καλεί να παρευρεθείτε στην ομιλία του Οικονομολόγου, Κοινωνιολόγου και Συγγραφέα Δρ. Λεωνίδα Μπίλλη η οποία θα διεξαχθεί στη ΣΚΑΛΑ του Δήμου Ευρώτα στο Ξενοδοχειο "ΝΕΦΕΛΗ"

Το θέμα της ομιλίας αφορά την ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ όπως την διατύπωσαν οι διανοητές Έλληνες πρόγονοί μας: Πλάτωνας, Αριστοτέλης, Ξενοφώντας, Θουκυδίδης και Γεώργιος Πλήθωνας Γεμιστός.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης θα γίνουν οι συγκρίσεις της ΗΓΕΣΙΑΣ του τότε με την ηγεσία
που ασκείται σήμερα.

Η διοργάνωση αυτής της ομιλίας γίνεται στο πλαίσιο των ευρύτερων σκοπών του Συλλόγου Λακεδαιμονίων Πολιτεία μεταξύ των οποίων είναι η διάδοση της ελληνικής πολιτισμικής παράδοσης και ιστορικής αλήθειας.

Για το Σωματείο ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

                  Οι διοργανωτές
  1. Χιώτης Ν. Κυριάκος τηλ.: 6948535797
  2. Βαλάσσης Σταύρος τηλ.: 6944947626
  3. Ρηγάκος Δημήτρης 6978763133
  4. Δρ. Λεωνίδας Λ. Μπίλλης 6977225644

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΥΘΩΔΙΑ

ΜΥΘΩΔΙΑ