Φίλοι αναγνώστες .Βρίσκεστε σ΄αυτό το blog με δική σας ευθύνη . Ενδεχομένως κάτι που θα διαβάσετε εδώ ίσως να το θεωρήσετε ύβρη ή να σας θίξει ή να σας προσβάλλει . Πρέπει να γνωρίσετε πως δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση . Έχοντας λοιπόν αυτό υπ΄όψιν δύο είναι οι επιλογές σας : α) να φύγετε απ΄το blog αυτό , διακόπτοντας την ανάγνωσή του ,ώστε να αποφύγετε πιθανή προσβολή των ηθικών , θρησκευτικών ή άλλων αξιών σας , β) να παραμείνετε αποδεχόμενοι ότι και να διαβάσετε δεν θα σας προσβάλλει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο . Εμείς απ΄την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε και να προβάλουμε τις πραγματικές ανθρώπινες αξίες , έχοντας πάντα ως γνώμονα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αλήθεια . Αν παρ΄όλα αυτά υπάρξει κάποιο πρόβλημα , επικοινωνήστε μαζί μας στο γνωστό e-mail omadaethnikonlakonias@gmail.com. Καλή συνέχεια !

Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018

ΛΑΥΡΙΟ, ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ 2018μ.χ.χ.

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ 2018μ.χ.χ.


H φωνές μας ενώθηκαν με πέντε ακόμα ομάδες από όλη την Ελλάδα για τον εορτασμό των Ανθεστηρίων στο Λαύριο.

Η πράξη αυτή δείχνει την μεγάλη και ενωμένη οικογένεια των Ελλήνων της Πατρώας Παράδοσης! 

Οι Λάκωνες δίνουν το παρόν τους παντού απ όπου και αν καλεστούν με ενωτική διάθεση  και ως δειγμα σεβασμού σε όλους εκείνους που συμμετέχουν στην προσπάθεια για την "Επαναφορά της Πατρώας Ελληνικής Παράδοσης"

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ - Ελληνική εορτή της αναγέννησης της φύσης και γιορτή των νεκρών προς τιμή του Διονύσου και του Ερμή του Χθόνιου.(μέρος αυτής της εορτής αντιστράφηκαν από τα χριστιανικά ψυχοσάββατα.)

Η πρώτη μέρα ονομάζεται «Πιθοίγια», διότι την ημέρα αυτή ανοίγονται και δοκιμάζονται για πρώτη φορά οι πίθοι με το νέο Κρασί της χρονιάς. 

Τη δεύτερη μέρα είναι οι «Χόες». Την ημέρα των Χοών τελείται Πομπή με είσοδο του Θεού Διονύσου - ο Ιερός Γάμος - ο χορός των Γεραρών και η οινοποσία εν σιωπή. 

Την τρίτη μέρα είναι «Χύτροι», την ημέρα αυτή προσφέρονται αγγεία με άνθη, μαγειρεμένα λαχανικά και πανσπερμία σιτηρών προσφορές προς τις ψυχές των νεκρών, και τελούνται τα ανάλογα με αναφώνηση ονομάτων οικείων που δεν είναι εν ζωή. (μέρος αυτής της τελετής αντιστράφηκαν από τα χριστιανικά ψυχοσάββατα.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΥΘΩΔΙΑ

ΜΥΘΩΔΙΑ