Φίλοι αναγνώστες .Βρίσκεστε σ΄αυτό το blog με δική σας ευθύνη . Ενδεχομένως κάτι που θα διαβάσετε εδώ ίσως να το θεωρήσετε ύβρη ή να σας θίξει ή να σας προσβάλλει . Πρέπει να γνωρίσετε πως δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση . Έχοντας λοιπόν αυτό υπ΄όψιν δύο είναι οι επιλογές σας : α) να φύγετε απ΄το blog αυτό , διακόπτοντας την ανάγνωσή του ,ώστε να αποφύγετε πιθανή προσβολή των ηθικών , θρησκευτικών ή άλλων αξιών σας , β) να παραμείνετε αποδεχόμενοι ότι και να διαβάσετε δεν θα σας προσβάλλει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο . Εμείς απ΄την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε και να προβάλουμε τις πραγματικές ανθρώπινες αξίες , έχοντας πάντα ως γνώμονα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αλήθεια . Αν παρ΄όλα αυτά υπάρξει κάποιο πρόβλημα , επικοινωνήστε μαζί μας στο γνωστό e-mail omadaethnikonlakonias@gmail.com. Καλή συνέχεια !

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018

Μετά την ομιλία του Θεοφάνη Μελά.

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 28/03/2018 στη Σπάρτη από την «Πολιτεία Λακεδαιμονίων» εκδήλωση μνήμης με θέμα « το 1821 και η Εθνική μας Παλιγγενεσία» με ομιλία του Θεοφάνη Μελά και με την παρουσία 70 και πλέον φίλων του Συλλόγου μας από όλη τη Λακωνία.

Η εκδήλωση άρχισε με τον πρόεδρο της Λακεδαιμονίων Πολιτείας Κυριάκο Ν Χιώτη να καλωσορίζει τους παρευρισκόμενους και να ενημερώνει για την συγκρότηση και τους
στόχους του Συλλόγου.Στη συνέχεια ο Δημήτρης Ρηγάκος ως υπεύθυνος του ενός εκ των δύο «αξόνων» του Συλλόγου (Ομάδος Λακεδαιμονίων), σκιαγράφησε με δύο λόγια τον καθηγητή Θεοφάνη Μελά και του παρέδωσε το ακροατήριο για την έναρξη της ομιλίας.


Για τις επόμενες δυο περίπου ώρες ο καθηγητής Θεοφάνης Μελάς ανέπτυξε άγνωστες πτυχές και γεγονότα του 1821 όσο και για τους πρωταγωνιστές του «αγώνα» που ίσως σκόπιμα δεν μαθαίνουμε από την κρατική παιδεία.
Η σύγκριση της τότε γενιάς του «21» με την σημερινή και η θεμελίωση του ορισμού του «Ελεύθερου Ανθρώπου» μας πρόσφεραν αλλεπάλληλα ερεθίσματα προς σκέψη.Την εκδήλωση έκλεισε ο Δημήτρης Ρηγάκος ευχαριστώντας τον ομιλητή Θεοφάνη Μελά για τις γνώσεις που μας προσέφερε και τους παρευρισκόμενους , φίλους του Συλλόγου για την παρουσία τους.

Ακολουθούν ενδεικτικές εικόνες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΥΘΩΔΙΑ

ΜΥΘΩΔΙΑ