Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Αρχαία Ελληνική κουζίνα

Κοτόπουλο με Μέλι και Θυμάρι

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Σε μία λεκάνη (τόσο μεγάλη ώστε να χωράει το κοτόπουλο), βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
 
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καλυφθεί με τη μαρινάδα όσο το δυνατόν καλύτερα. Το κλείνουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να
μαριναριστεί για 2 ώρες (καλύτερα όλο το βράδυ).
 
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ανάλογο ταψί και περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα-μαρινάδα.
 
Ψήνουμε στο φούρνο για μία ώρα, στους 180ο C.
 
Σερβίρουμε ζεστό με σαλάτα ή ρύζι ή noodles.

Καλή σας όρεξη...


Το μέλι ήταν ευρέως διαδεδομένο στην αρχαία ελληνική μαγειρική. Η τάση κατά την εποχή αυτή ήταν τα γλυκά και γλυκόξινα φαγητά. Όσον αφορά το θυμάρι, πιστεύαν πως ένα από τα καλύτερα φυτρώνει στον Υμηττό.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 4 κ. σούπας μέλι
  • 60 ml. ελαιόλαδο
  • 5-6 κλωνάρια θυμάρι
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο ξύδι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΣΠΑΡΤΗ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ