Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

"Μέγας Κωνσταντίνος"... Πόσο Μέγας ήταν;



Λίγα λόγια για τον «Μεγάλο αυτοκράτορα Κωνσταντίνο»
 

 Γράφει ο Χιώτης Κυριάκος.

  Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε  το 285 μετά χριστιανικής χρονολόγησης στη Ναϊσσό στην περιοχή της σημερινής Σόφιας. Καταγωγής Ιλλυριός, κατώτερης κοινωνικής προέλευσης και η ανώτερη κοινωνική ρωμαϊκή τάξη τον ονόμαζε «γιο παλλακίδας»


    Ο πρώτος «χριστιανός αυτοκράτορας» δεν ήταν μόνο μεγάλος πολεμιστής αλλά και πολύ συνεπής στη θανατική ποινή.

   Ο γιος της «Αγίας Ελένης» που ιδικά οι καθολικοί λένε ότι «ακόμη και  στη προσωπική του ζωή  δεν έκρυβε καθόλου τις χριστιανικές πεποιθήσεις του και διήγαγε μια χριστιανική ζωή» αυτός ο «Άγιος» λοιπόν διέταξε  να κρεμάσουν τον πεθερό του
Μαξιμιανό το 310 μετά χριστιανικής χρονολόγησης στη Μασσαλία, διέταξε να στραγγαλίσουν τους γαμπρούς του Λικίνιο και Βασσιανό τους συζύγους των αδελφών του Κωνσταντίας και Αναστασίας , υποβίβασε τον πρίγκιπα Λικινιανό γιο του Λικίνιου σε δημόσιο δούλο το 336 και έδωσε εντολή να τον μαστιγώσουν και να τον σκοτώσουν στην Καρχηδονία.


 Το 310 εναντίον των Βρουκτέρων καιει τα χωριά και κατακρεουργεί ζωντανούς τους αιχμαλώτους.  Το 323 μετά χριστιανικής χρονολόγησης  νικά τους Γότθους και προστάζει να κάψουν ζωντανούς όλους τους συμμάχους τους . Το 332 μετά χριστιανικής χρονολόγησης     υποτάσσουν  πάλι  τους Γότθους κοντά στην Μαριούπολη  των οποίων οι νεκροί από την πείνα και την παγωνιά υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες μεταξύ αυτών γυναίκες παιδιά και γέροι. 


 Το 326 μετά χριστιανικής χρονολόγησης διέταξε πιθανότατα να δηλητηριάσουν τον ίδιο του το γιο τον Κρισπο μαζί με πολυάριθμους φίλους  του και τέλος τη σύζυγο του Φαύστα,  μητέρα  δυο αγοριών και τεσσάρων κοριτσιών επειδή την υποπτευόταν για μοιχεία με τον γιο του Κρισπο την έπνιξε στο μπάνιο και έπειτα έλαβε όλη της την περιουσία .

  Το 330 μετά χριστιανικής χρονολόγησης καταδίκασε το Νεοπλατωνισμό και έδωσε εντολή να σκοτώσουν το φιλόσοφο Σώπατρο. Έδωσε εντολή να καεί το σύγγραμμα του Πορφύριου. Διέταξε την παύση κάθε άλλης θρησκείας και το εγκαινίασε με καταστροφές ναών όπως της Αρτέμιδος, Σεληνης και Αφροδίτης τη διακοπή λειτουργίας του ασκληπιείου στις Αιγές την κατεδάφιση του ναού της Αφροδίτης των Γολγων και της Αφακας στο Λίβανο


Ήταν  «λάτρης του έρωτα» .

   Διάταγμα: σε περίπτωση απαγωγής νύφης δε πεθαίνει με φρικτό θάνατο μόνο ο απαγωγέας άλλα και η νύφη και το προσωπικό του σπιτιού που έχει βοηθήσει το ζευγάρι . Ο τρόπος πραγματικά φρικτός … με υγρό μολύβι στο στόμα ή στην πυρά.


  Ο θάνατος ενός δούλου προκύπτει από τη «μοίρα και την ανάγκη» και απαγορεύει την εξέταση το αν ο φόνος έγινε από πρόθεση ή όχι.


  Η «ιερή εξέταση» έχει την σφραγίδα του πρώτου χριστιανού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου.


  Η αποκοπή χεριών και ποδιών πρωτοεμφανίσθηκε από τον Κωνσταντίνο και θα πάρει τέτοια έκταση επί Ιουστινιανού ώστε να χριαστεί κρατική παρέμβαση όχι για να καταργηθεί άλλα για να κόβεται μόνο το ένα χέρι, «απαγορεύομεν εκατέρας τα χείρας ή και πόδας μτέμνεσθα… Διό κελεύομεν .. μιαν μονο χείρα τέμνεσθαι»


  Τα θεόπνευστα διατάγματα και πρακτικές δεν έχουν  τέλος …. Άλλα στο τέλος πριν πεθάνει όπως λένε οι ορθόδοξοι … «Μετάνιωσε»!!!!

ΑΞΙΟΣ!!!!!!!


Πριν επαναλάβεις  τον χαρακτηρισμό για κάποιον «Μέγας» «Άγιος» κλπ δες καλού κακού αν δεν έχει κάποιο λάκκο η φάβα.

Γράφει ο
Χιώτης Κυριάκος

ΠΗΓΕΣ: Κυριάκος Σιμόπουλος "Βασανιστήρια και Εξουσία" 
               Karlheinz deschner  " Η εγκληματική ιστορία του             χριστιανισμού"

1 σχόλιο:

Η ΣΠΑΡΤΗ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ