Φίλοι αναγνώστες .Βρίσκεστε σ΄αυτό το blog με δική σας ευθύνη . Ενδεχομένως κάτι που θα διαβάσετε εδώ ίσως να το θεωρήσετε ύβρη ή να σας θίξει ή να σας προσβάλλει . Πρέπει να γνωρίσετε πως δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση . Έχοντας λοιπόν αυτό υπ΄όψιν δύο είναι οι επιλογές σας : α) να φύγετε απ΄το blog αυτό , διακόπτοντας την ανάγνωσή του ,ώστε να αποφύγετε πιθανή προσβολή των ηθικών , θρησκευτικών ή άλλων αξιών σας , β) να παραμείνετε αποδεχόμενοι ότι και να διαβάσετε δεν θα σας προσβάλλει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο . Εμείς απ΄την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε και να προβάλουμε τις πραγματικές ανθρώπινες αξίες , έχοντας πάντα ως γνώμονα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αλήθεια . Αν παρ΄όλα αυτά υπάρξει κάποιο πρόβλημα , επικοινωνήστε μαζί μας στο γνωστό e-mail omadaethnikonlakonias@gmail.com. Καλή συνέχεια !

Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

Η Ομάδα Εθνικών Λακωνίας στα αδέρφια μας της Κάτω Ιταλίας

Metapontion 2018 με την συμμετοχή της (Σπάρτης) Ομάδος Εθνικών Λακωνίας

Η Λακεδαιμονίων Πολιτεία με  την Ομάδα Εθνικών Λακωνίας εκπροσώπησαν την Σπάρτη  στην εκδήλωση  METAPONTION 2018, που πραγματοποιήθηκε στην Απουλία και Λουκανία.
 Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν  4 -5 -6 Μαΐου 2018 (Metaponto, Taranto, Matera) με την συνδιοργάνωση  της Ελληνικής Κοινότητας του Τάραντα «Μαρία Κάλλας», τον Δήμο Bernalda, το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού Magna Grecia, το Emicycle ONG Σάμου σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων & Αδελφοτήτων Ιταλίας.

Πάτα εδώ για για τηλεοπτικό αφιέρωμα από TRM h24

Η παρουσία μας στο Metapontion 2018 δεν ήταν τυπική αλλά ουσιαστική μια και που λάβαμε μέρος στα δρώμενα με ενεργό ρόλο. Ο Έρης Δημήτρης έδωσε τον καλύτερο του εαυτό τόσο στα
μουσικά όσο και στα θρησκευτικά δρώμενα.

Οι εκδηλώσεις μεταξύ άλλων περιλάμβαναν:

  • Λαμπαδηδρομία από τον δωρικό ναό στην πόλη του Τάραντα με τερματισμό, μετά από δρόμο 5 ωρών, στον ναό της Θεάς Ήρας στο Μεταπόντιο.
  • Ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων και ερευνητών.
  • Θεατρικά και άλλα δρώμενα.
  • Αρχαίους ελληνικούς ύμνους.
  • Μουσικές παραστάσεις με αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα, αρχαίους ελληνικούς χορούς.Είναι η αφορμή και το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουμε και εδώ στην "μητέρα Σπάρτη" θέτοντας τον εαυτό μας στη διάθεση παρόμοιων εκδηλώσεων στον τόπο μας.

Η Λακεδαιμινίων Πολιτεία με την Ομάδα Εθνικών Λακωνίας  και την Ομάδα Λακεδαιμονίων συνεχίζουν αθόρυβα άλλα αποτελεσματικά την δράση τους.

Ακολουθούν διάφορες φωτογραφίες από τις Εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΥΘΩΔΙΑ

ΜΥΘΩΔΙΑ