Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Υακίνθεια 20108μ.χ.χ μετά την γιορτή.

Μεθεόρτια Ανακοίνωση. Υακίνθεια 20108μ.χ.χ 

Μεθεόρτια Ανακοίνωση 
του  Συλλόγου  ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ για τα ΥΑΚΙΝΘΕΙΑ 2018μ.χ.χ.

   Στις 27/9/2018 μέλη και φίλοι του Συλλόγου ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ για πρώτη φορά ύστερα από εκατοντάδες χρόνια τίμησαν την προαιώνια Εθιμική εορτή των Σπαρτιατών,«Υακίνθεια», αφιερωμένα στην προδωρική ομώνυμη θεότητα του Υάκινθου και του Απόλλωνα.

   Η εορτή έλαβε χώρα το πρωί στον Μυστρά, όπου μικροί «Σπαρτιάτες» με την συνδρομή της Αρχαιολόγου Ιωάννας Μακρή έμαθαν για τον Μύθο του Υάκινθου. Στη συνέχεια φίλοι και εκπαιδευτές αλόγων, έδωσαν την μοναδική ευκαιρία στα παιδιά,να γνωρίσουν ένα ζώο, φίλο του ανθρώπου, το άλογο και με ασφάλεια να ιππεύσουν.

   Τέλος η συμμετοχή των τοξευτικών Συλλόγων Δωριεύς Σπάρτης και Άρτεμις Τριπόλεως,έκαναν τα παιδιά να χαρούν και τους έδωσαν την πολύτιμη ευκαιρία να έρθουν σε στενήεπαφή με την Τοξοβολία. Το πρώτο τους «βάπτισμα» έγινε τοξεύοντας με την βοήθεια και την υπόδειξη των εκπαιδευτών ενώ κάθε παιδί έλαβε στο τέλος και ένα αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής για τα Υακίνθεια 2018μ.χ.χ

  Το απόγευμα στο εργατικό κέντρο Σπάρτης, προσκαλεσμένος από τους διοργανωτές του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ο αρχαιολόγος εκδότης και συγγραφέας Ευάγγελος Μπεξής, έδωσε διάλεξη με θέμα:"Οι γιορτές στην αρχαία Λακεδαίμονα και τον Δωρικό κόσμο και ο
Συμβολισμός τους". Το παρόν τους έδωσαν φίλοι της Σπαρτιατικής παράδοσης όχι μόνο από την
Σπάρτη αλλά και από την Αρεόπολη το Γύθειο, την Σκάλα, Απιδιά, Μολάοι, Γεράκι, Μονεμβασία, δείχνοντας έτσι προς πάσα κατεύθυνση ότι οι Λάκωνες αγαπούν τον τόπο τους και την Πατρώα τους παράδοση.

  Τέλος η πρώτη μας «γνωριμία και γευσιγνωσία» πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την διάλεξη του κου Μπεξή με μεγάλη επιτυχία, γνωρίζοντας και προωθώντας έτσι τα Λακωνικά παραδοσιακά προϊόντα.

Ακολουθούν ενδεικτικές εικόνες: 





 













Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, βασικό του σκοπό έχει την διάδοση της ελληνικής πολιτισμικής παράδοσης και ιστορικής αλήθειας, της σύμφωνης με τις πρακτικές των Ελλήνων κλασσικών φιλοσόφων και διανοητών της Ελληνικής Γραμματείας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση του Συλλόγου, τιμώντας μας και στηρίζοντας μας στο έργο που προσπαθούμε να επιτελέσουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΣΠΑΡΤΗ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ