Φίλοι αναγνώστες .Βρίσκεστε σ΄αυτό το blog με δική σας ευθύνη . Ενδεχομένως κάτι που θα διαβάσετε εδώ ίσως να το θεωρήσετε ύβρη ή να σας θίξει ή να σας προσβάλλει . Πρέπει να γνωρίσετε πως δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση . Έχοντας λοιπόν αυτό υπ΄όψιν δύο είναι οι επιλογές σας : α) να φύγετε απ΄το blog αυτό , διακόπτοντας την ανάγνωσή του ,ώστε να αποφύγετε πιθανή προσβολή των ηθικών , θρησκευτικών ή άλλων αξιών σας , β) να παραμείνετε αποδεχόμενοι ότι και να διαβάσετε δεν θα σας προσβάλλει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο . Εμείς απ΄την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε και να προβάλουμε τις πραγματικές ανθρώπινες αξίες , έχοντας πάντα ως γνώμονα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αλήθεια . Αν παρ΄όλα αυτά υπάρξει κάποιο πρόβλημα , επικοινωνήστε μαζί μας στο γνωστό e-mail omadaethnikonlakonias@gmail.com. Καλή συνέχεια !

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

Lampadoforia 2018μχχ… η συμμετοχή μας.

Lampadoforia… η συμμετοχή μας.

Στις αρχές του Σεπτέμβρη ο Σύλλογος μας Λακεδαιμονίων Πολιτεία συμμετείχε για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες σε Ελληνικές εορτές της Κάτω Ιταλίας (Μεγάλης Ελλάδος).

Ο Σύλλογός μας σταθερά είναι παρόν σε εκδηλώσεις ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και Ιστορίας.

Αυτή τη φορά η αποστολή μας στην Νάπολη ως οι ΜΟΝΟΙ εκπρόσωποι της Λακωνίας στην εορτή “LAMPADOFORIA” με συμμετοχή μας σε εθιμικά όσο και σε μουσικά δρώμενα.

Λαμπαδηφόρια: «Επιστρέφει στη Νάπολη την 1η και 2 Σεπτέμβρη του 2018 η πομπή με δάδες προς τιμήν της σειρήνας Παρθενόπης που τελούνταν εδώ και είκοσι πέντε αιώνες.
Ελληνικοί-αρχαϊκοί χοροί και μουσικές συναυλίες.

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να επαναφέρει στη ζωή τις αρχαίες Ναπολιτάνικες παραδόσεις και να κάνει γνωστή μια περίοδο ιστορίας της Νάπολης που σχετίζεται με την ίδρυσή της.»

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων οι συντελεστές της εορτής μας παρέδωσαν αναμνηστικά δώρα απευθυνόμενα στην «μητέρα ΣΠΑΡΤΗ» και τον Δήμαρχό της.

Ακολουθούν εικόνες από την συμμετοχή μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΥΘΩΔΙΑ

ΜΥΘΩΔΙΑ